Příběh zemědělství – Praha

Chleba a co na něj

Termín konání: 19. 9. 2020, 8:00–14:00

kurz Chleba a co na něj

Trh s názvem Chleba a co na něj se zaměří mimo jiné na klasiku českých svačin – „chleba s něčím“, ale v nabídce bude i samotné zrno, mouka, chleba a pekárenské výrobky až po pomazánky, másla, marmelády, sýry a další.

Období karantény přineslo mnoho témat k zamyšlení… Jedním z nich mohlo být zpomalení, zastavení a zaměření se na místo, ve kterém žijeme, komunitu a sousedství. V jednu chvíli mohla přijít i obava, zda-li bude dost potravin, zda-li je budeme mít kde koupit... možná přišla otázka a zamyšlení se nad původem potravin a motivace k tomu, abychom se více zaměřili na lokální zdroje potravin.

Protože souzníme s dlouhodobou vizí projektu Zažít město jinak, připojujeme se jako doprovodný program k letošnímu ročníku a těšíme se na spolupráci v dalších letech. Vytváříme tedy prostor pro setkání se s našimi sousedy, pozastavení se u kávičky a něčeho dobrého a nákupu od lokálních zemědělců, pekařů, kavárníků a dalších… na čerstvém vzduchu a na muzejním dvorku.

K Zemědělským trhům a doprovodném programu Zažít město jinak se připojí se svým uměním  mnoho dalších lidí, které Vám tady postupně představíme. Těšíte se? :)

Vstup na trh je zdarma. 

Rádi bychom vytvořili prostor pro: 
• Setkání nejen obyvatel Prahy 7, kteří vyznávají kvalitní potraviny s preferencí těch lokálních,
• sdílení radosti z nakupování venku na trhu, oproti nakupování v supermarketech a obchodních centrech,
• tematicky zaměřenou část tržiště, která se soustředí na jednu sezónní plodinu či okruh – prodej a informační a edukační stánky,
• nabídku základního sortimentu – ovoce, zelenina, mléčné výrobky + sýry, maso, bylinky, květiny,
• street food – stánky s občerstvením z čerstvých kvalitních surovin.