Příběh zemědělství – Praha

Konference Současné trendy ve speciální výživě

Termín konání: 19. 4. 2018

Konference Současné trendy ve speciální výživě

Zajímá vás, jak poznáte potravinovou intoleranci od alergie? Víte kde získat ověřené informace o bezlepkových potravinách a jak se vyznat v jejich značení? Jak se dealergizují potraviny a kde je můžete koupit? Chcete vědět, zda je dietní stravování ve školách dobrovolné nebo povinné a co musí jídelny při přípravě dietních jídel dodržovat? Přijďte si 19. dubna poslechnout odborníky z Výzkumného ústavu potravinářského na konferenci Současné trendy ve speciální výživě.

Program konference:

8:30 registrace
9:00–9:15 úvodní slovo (Ing. Pavel Skřivan, CSc.)
9:15–10:00 Celiakie a bezlepková dieta (doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.)
10:00–10:45 Bezlepkové potraviny – čeho jsme dosáhli po 20 letech (Ing. Dana Gabrovská, Ph.D., Ing. Pavel Skřivan, CSc.)
10:45–11:15 přestávka
11:15–12:00 Mléko – intolerance laktózy a alergie (MUDr. Eliška Kopelentová)
12:00–12:45 Mohou rostlinné nápoje nahradit mléko? (prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.)
12:45–13:45 přestávka na oběd
13:45–14:30 Potravinové alergie a intolerance (MUDr. Ivana Šetinová)
14:30–15:15 Alergeny ve školkách a školní jídelně (Mgr. Alexandra Košťálová)
15:15–16:00 Metody odstraňování alergenů z potravin (Ing. Milan Houška, CSc.)
16:00 ukončení konference

 

Více informací o konferenci, abstrakty ke stažení

 

Vstup na konferenci je možný pouze po registraci. Kapacita sálu již je naplněna, nicméně chcete-li se přihlásit jako náhradníci, pište na e-mail hana.vondrackova@vupp.cz.

 

Výzkumný ústav potravinářský Praha slaví 60 let od svého založení. Dlouhodobě se zaměřuje na zlepšování úrovně stravování a na ozdravění nabídky potravin na našem trhu i na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky. 

 

Konference proběhne pod záštitou ministra zemědělství Jiřího Milka.

Logo MZe