Příběh zemědělství – Praha

Omáčky, polévky - národní poklady I.

Termín konání: 18. 1. 2018, 17:00–21:00

Omáčky, polévky - národní poklady I.

Kdo ovládá umění přípravy omáček a polévek, je králem kuchyně. 

Lektor: Jan Horký, Master Chef společnosti Compass, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, Kuchař roku 2017/2018

Cena kurzu: 1490 Kč

Připravit správně omáčku, aby měla ideální konzistenci, chuť a krásnou barvu, není jen tak. Ale když máte dobré vedení, není problém dostat se na kobylku studeným, ani teplým omáčkám. Kapitán Národního týmu AKC Jan Horký vám ukáže, jak udělat holandskou omáčku či jak připravit tradiční jihočeskou kulajdu a mnohem více...

 

Budeme vařit:

Holandská omáčka a její alternativy
Koprová omáčka z espumy s grilovaným candátem
Hořčicová omáčka s medem
Černá omáčka s povidly a ořechy s dančím steakem
Tradiční kulajda se zastřeným vejcem

Potřebujete další informace?

Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.

 

Jak se přihlásit?

Kurz je plný, ale máte-li o účast na kurzu zájem, zkuste se obrátit na kurzyvareni@nzm.cz a nechte se zapsat jako náhradník. Držíme palce.

 

> Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu

Kurz vaření Omáčky, polévky - národní poklady I s Janem Horkým, 18. 1. 2018