Příběh zemědělství – Praha

workshop Kytky k jídlu

Termín konání: 2. 10. 2021, 13:00–16:00

Kytky k jídlu

V rámci tradičního podzimního Biojarmarku se letos můžete zúčastnit workshopu Kytky k jídlu s Janou Vlkovou. Workshop se skládá ze dvou částí – přednášky a vaření. Během přednášky vám Jana řekne, jak bylinky a jedlé květy sbírat, uchovávat a zpracovávat a představí vám rostliny, které budete používat během druhé, praktické části workshopu.

Lektorka: Jana Vlková

Milovnice přírody, propagátorka trvale udržitelného hédonismu a autorka knih Květinová kuchařka, Notes Květinové kuchařky,  Kytky k jídlu v receptech i herbáři a Pampelišky k jídlu. Když studovala ekologii a pak žurnalistiku na Karlově univerzitě, tak si rozhodně nepředstavovala, že tyto obory lze spojit v nejbáječnější profesi. Jana Vlková pořádá také terénní botanicko-kulinární semináře a workshopy.

Cena workshopu: 400 Kč

Doba trvání: 3 hodiny (přednáška + vaření)

Kapacita workshopu: 10 osob

Naučíte se:
  • vývarovou polévku s podzimním plevelem
  • pomazánku k pivu
Jak se přihlásit?

Workshop můžete zakoupit na pokladně Národního zemědělského muzea.

Potřebujete další informace?

Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu.