Příběh zemědělství – Praha

Workshop Objevujeme méně tradiční plodiny a bioprodukty

Termín konání: 5. 10. 2018, 17:00–20:00

Workshop Biojarmark

V rámci Noci vědců budeme v gastrostudiu Národního zemědělského muzea znovuobjevovat zapomenuté plodiny - špaldu, pohanku, jednozrnku, dvouzrnku či červenou pšenici, které naši předci hojně pěstovali. Z našich polí i jídelníčků téměř vymizely, což je velká škoda, protože jejich výživové i chuťové vlastnosti jsou v porovnání s klasickou pšenicí mnohonásobně pestřejší.

Workshop je připraven ve spolupráci s PRO-BIO LIGOU a společností PROBIO jako součást pražského Biojarmarku.

Lektor: David Wisniowski - člen a gastronomický poradce gastro týmu Bidfood ČR a člen Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Cena: 990 Kč
Budeme vařit:
  • Petrželkové krupeto, křenové veloute, pomalu tažené vepřové maso
  • Polévka z červené čočky s dvouzrnkou, římským kmínem, řapíkatý celer
  • Salát s červenou pšenicí a kokosem, fava fazole
  • Pohankové palačinky zdobené rakytníkem
Jak se přihlásit?

Stačí vyplnit a odeslat online přihlášku a zaplatit fakturu, kterou Vám poté zašleme na e-mail uvedený v přihlášce. Po připsání částky na náš účet Vám pošleme e-mailem voucher, kterým se prokážete před začátkem workshopu v Národním zemědělském muzeu. 

Platbu po jejím uhrazení není možné stornovat. Národní zemědělské muzeum si vyhrazuje právo workshop zrušit, v takovém případě budou všichni přihlášení účastníci informováni a všechny uhrazené platby budou zájemcům vráceny zpět na účet.

Potřebujete další informace?

Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu