Příběh zemědělství – Praha

Kurz Vánoční pečení

Termín konání: 12. 12. 2017, 17:00–21:00

Kurz Vánoční pečení

Přijďte si vyzkoušet pečení s lektorkou Helenou Fléglovou, šéfcukrářkou Caffe Dallucci, členkou Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

 

Dnes je v módě cukroví a vánoční pečivo nakupovat, bohužel. K atmosféře Vánoc prostě cukrovím provoněný byt patří. Když víte, jak na to, je pečení hračka. Helena vás naučí několik osvědčených receptů a především vás naučí některé klasické cukrářské techniky. Díky nim pro vás bude pečení nejen cukroví hračka.

 

Upečeme si:

  • Čokoládové hrudky s arašídovou ganache
  • Linecké s kandovaným pomerančem a citronovým krémem
  • Pistáciové rohlíčky s malinovým želé, pistáciovým krémem, polité bílou čokoládou
  • Kuličky z odpalovaného těsta se slaným karamelem
  • Bezlepkové mini brownies s pekanovými ořechy

Cena kurzu: 1490,- Kč

Více o kurzech vaření

 

Recept pro vás

Linecké s kandovaným pomerančem a citronovým krémem

linecké s kandovaným pomerančem a citronovým krémemTěsto

  • 450 g másla
  • 8 g soli
  • 280 g cukru moučka
  • 95 g mandlové moučky
  • 60 g žloutků
  • 80 g bílků
  • 180 g hladké mouky (1)
  • 570 g hladké mouky (2)
  • 30 g třtinového cukru
  • Citronová kůra ze 2 citronů

Postup:

Do robotu dáme mouku (1), mandlovou moučku, sůl, cukr moučku, třtinový cukr, citronovou kůru a promícháme. Přidáme vejce, zpracujeme. Dále začneme po kostičkách přidávat máslo. Jakmile je směs hladká, přidáme mouku (2). 

Těsto rozválíme mezi dvěma pečícími papíry a necháme zamrazit. Vykrájíme libovolné tvary a pečeme 15 min na 175 ˚C.
 

Citronový krém

  • 120 g citronová šťáva
  • 150 g cukr krystal
  • 90 g bílky
  • 60 g žloutky
  • 250 g máslo
  • 5 g plátková želatina

Postup:

Citronovou šťávu, cukr a vejce zahřejeme na 85 ˚C. Přidáme nabobtnanou želatinu, promixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme máslo a opět promixujeme. Dáme vychladit do lednice.

Poleva

  • 500 g bílá čokoláda
  • 80 g kakaové máslo
  • 200 g kandovaný pomeranč

Postup:

Zahřejeme čokoládu a kakaové máslo na 45 ˚C.

 

Kurz Vánoční pečení s Helenou Fléglovou, 12. 12. 2017