Příběh zemědělství – Praha

Kuchaři vaří v muzeu

Kuchaři vaří v muzeu

Často slýcháme pojem „tradiční česká kuchyně“. Uměli byste vysvětlit, co to znamená? Znáte nějaké tradiční národní pokrmy a připravujete je někdy doma? Víte, jak se liší kuchyně česká, od té moravské a slezské? Umíte si představit, že v dřívějších dobách byla příprava pokrmů úzce svázána s přirozeným koloběhem zemědělského roku?

Víte, že Česká republika má svůj Národní tým kuchařů a cukrářů? A tušili jste, že existuje dokonce kuchařská olympiáda? Jak tým vznikl, kdo jsou jeho členové, proč trénují právě v zemědělském muzeu nebo jak vymýšlejí soutěžní menu? To všechno se během programu dozvíte.

Povídání s Tomášem Poppem, manažerem Asociace kuchařů a cukrářů ČR, a Jitkou Sobotkovou, kurátorkou Gastronomie Národního zemědělského muzea, na téma:

  • kulinární dědictví,
  • sezónní suroviny,
  • tradiční zemědělské svátky,
  • zkušenosti ze světových soutěží.

Během edukačního programu bude probíhat trénink Národního týmu kuchařů a cukrářů. Můžete tak za prosklenou stěnou pozorovat profesionály při práci a třeba se jich i na něco zeptat.

Program je určen pro žáky středních škol nejen gastronomického zaměření.

Edukační program je v obou termínech obsazen.

Cílová skupina: Střední školy

Délka: 75 minut

Počet žáků: max 25

Soubory ke stažení