Příběh zemědělství – Praha
Kuchaři vaří v muzeu
Často slýcháme pojem „tradiční česká kuchyně“. Uměli byste vysvětlit, co to znamená? Znáte nějaké tradiční národní pokrmy a připravujete je někdy doma? Víte, jak se liší kuchyně česká, od té moravské a slezské? Umíte si představit, že v dřívějších dobách byla příprava pokrmů úzce svázána s přirozeným koloběhem zemědělského roku?
Víte, že Česká republika má svůj Národní tým kuchařů a cukrářů? A tušili jste, že existuje dokonce kuchařská olympiáda? Jak tým vznikl, kdo jsou jeho členové, proč trénují právě v zemědělském muzeu nebo jak vymýšlejí soutěžní menu? To všechno se během programu dozvíte.
Povídání s Tomášem Poppem, manažerem Asociace kuchařů a cukrářů ČR, a Jitkou Sobotkovou, kurátorkou Gastronomie Národního zemědělského muzea, na téma:
- kulinární dědictví,
- sezónní suroviny,
- tradiční zemědělské svátky,
- zkušenosti ze světových soutěží.
Během edukačního programu bude probíhat trénink Národního týmu kuchařů a cukrářů. Můžete tak za prosklenou stěnou pozorovat profesionály při práci a třeba se jich i na něco zeptat.
Program je určen pro žáky středních škol nejen gastronomického zaměření.
Edukační program je v obou termínech obsazen.
Cílová skupina: Střední školy
Délka: 75 minut
Počet žáků: max 25